Ο Αθανάσιος Π. Παντελίδης, γεννήθηκε στη Χώρα της Χίου στις 5 Μαρτίου του 1928.. Ο πατέρας του Παντελής Παντελίδης, δάσκαλος, καταγόταν από την Ελάτα της Χίου και η μητέρα του Βασιλεία Νικολαΐδου -Παντελίδου, νηπιαγωγός από την Πέργαμο της Μικράς Ασίας .
Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση (Δημοτικό και Γυμνάσιο) στη Χίο. Μετά την αποφοίτηση του από το Γυμνάσιο το 1946, ακολούθησε ανώτερες σπουδές στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής στην Αθήνα από όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1951 με άριστα.
Εργάστηκε σαν καθηγητής φυσικής αγωγής στο Γυμνάσιο Βροντάδου-Χίου από το Σεπτέμβριο του 1951 ως το 1959 με μία ενδιάμεση διακοπή 2,5 ετών για την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ως έφεδρος αξιωματικός στην Ελευθερούπολη του νομού Δράμας . ​Διορίστηκε τον Ιούνιο του 1959 τακτικός καθηγητής φυσικής αγωγής στο Γυμνάσιο Χρυσούπολης του νομού Καβάλας όπου και εργάστηκε για χρονικό διάστημα δύο ετών, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 1961. 
Την ίδια χρονιά (Σεπτέμβρης του 1961)  επανήλθε με μετάθεση στο Γυμνάσιο Βροντάδου-Χίου  ως μόνιμος πλέον καθηγητής φυσικής αγωγής όπου και εργάστηκε μέχρι το Νοέμβριο του 1965. Τέλη του 1965 μετατέθηκε στην Αθήνα στο Γυμνάσιο Αρρένων Χαλανδρίου όπου και υπηρέτησε για 23 χρόνια. Το 1998 προήχθη στο βαθμό του Γυμνασιάρχη στο Γυμνάσιο Μαραθώνα Αττικής από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Ήταν παντρεμένος με την Παναγιώτα Παντελίδου και είχαν δύο κόρες. Απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2020 πλήρης ημερών στο σπίτι του στο Διόνυσο Αττικής. 
Υπήρξε άνθρωπος χαμηλών τόνων έντιμος, σοβαρός, λιτός, με αγάπη στο συνάνθρωπό του και με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η αγάπη του για τον αθλητισμό για τους μαθητές και μαθήτριες του η εργατικότητα και η αφοσίωση στο έργο του συνετέλεσαν στο να ξεχωρίζει και να χαίρει του σεβασμού και της εκτίμησης των μαθητών και συνεργατών του.