Παράθυρο Στο Μέλλον

Ας ανοίξουμε δρόμους στη γνώση για τις επόμενες γενιές, δημιουργώντας  ένα "Παράθυρο στο... Μέλλον" για όλη την τοπική μας κοινωνία.

Ο δρόμος της Βιβλιοθήκης

Όραμά μας η υλοποίηση βιβλιοθήκης στο συγκρότημα των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βροντάδου

Σαν πρώτο βήμα για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων του Συλλόγου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο έθεσε τον εξοπλισμό και τη λειτουργία σύγχρονης βιβλιοθήκης σε χώρο 70 τ.μ. στο ισόγειο της νέας πτέρυγας των διδακτηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βροντάδου “Σταμάτιος Κριμιζής”, ώστε παράλληλα με τη συμβατική της λειτουργία να προσφέρει πρόσβαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες, ηλεκτρονικά περιοδικά και βιβλία και να υποστηρίζει με κατάλληλη υλικοτεχνολογική υποδομή την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και εργαστήριων.

Φιλοδοξούμε στην τελική τους μορφή, η Βιβλιοθήκη σε συνδυασμό με την συνεχόμενη αίθουσα εκδηλώσεων, την ιστορική κεντρική αίθουσα του “Ανδρεαδείου Γυμνασίου” και τον μεταξύ τους αύλειο χώρο, πέρα από την επικουρική συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, να φιλοξενήσουν και ένα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να επικαιροποιούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Ήδη έχει γίνει η σχετική αρχιτεκτονική προμελέτη από την αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Κατερίνα Α. Ζαννίκου, έχει καταρτιστεί ο οικονομικός προϋπολογισμός του έργου και έχει αναρτηθεί στην επιλογή “ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ” της ιστοσελίδας μας. Εκεί θα εμφανίζεται αναλυτικά και με πλήρη διαφάνεια όχι μόνο η πορεία εκτέλεσης του, αλλά και οι δωρητές και χορηγοί του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος.

Σας καλούμε λοιπόν να υλοποιήσουμε χέρι-χέρι το όραμά μας στηρίζοντας την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ώστε να γίνει σύντομα το κέντρο αναφοράς για όλους όσους αποφοίτησαν οι ίδιοι τα παιδιά τους ή ακόμα και οι φίλοι τους από τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βροντάδου.

Προσχέδια της βιβλιοθήκης

Από την Κατερίνα Α. Ζαννίκου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό

Κατοψη

Κατοψη - Χωροθετηση

Render Κάτοψη

Render Προοπτικο

Render Προοπτικο

ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Όλοι μαζί μπορούμε

Με την βοήθειά σας μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αίσθηση ενότητας στην κοινωνία και στο σχολείο.

Κουμπαράς

Έχει στόχο την συλλογή δωρεών και προσφορών για την υλοποίηση ενός έργου. Το τρέχον έργο είναι η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του συγκροτήματος των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βροντάδου και αποτελεί το πρώτο από τα έργα που υλοποιούμε.

Πως μπορώ να βοηθήσω

Επιλέγοντας από το μενού ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον προϋπολογισμό του έργου, την πορεία εκτέλεσής του, τους δωρητές και να γίνετε και εσείς μέρος της προσπάθειάς μας. Στόχος μας η πλήρης διαφάνεια.